جزیره کبوتر کوش آداسی
جزیره کبوتر کوش آداسی (Pigeon Island) با ظاهر درخشانش، میتواند نماد کوش آداسی باشد.
منظره چشمنواز جزیره، همراه با جلوههای وسیع نور خورشید توجه هر گردشگری را جذب میکند جزیره کبوتر کوش آداسی به خاطر اینکه در مسیر مهاجرت پرندگان مختلف قرار دارد به عنوان جزیره پرندگان نیز شناخته میشود
در دوره عثمانی، نام این جزیره به شهر داده شد و شهر به نام “Kusadasi” (جزیره پرندگان) نامگذاری شد از آن زمان، نام این جزیره به “جزیره کبوتر کوش آداسی” تغییر یافت در دوران امپراتوری عثمانی و پیش از آن این جزیره به خاطر موقعیت استراتژیکش در حفاظت از سواحل یا جلوگیری از حملات دریایی کاربرد نظامی داشت از قلعه بیزانتی بر فراز صخرهها، برای دفاع برابر دزدان دریایی استفاده میشد، و به نام “قلعه دزدان دریایی” شناخته میشود.
جزیره کبوتر کوش آداسی، بر خلاف نام آن در حال حاضر با یک آب بند به خشکی متصل است مکانی ایدهآل برای آرامش در پناه قلعههای سربرافراشته میتوانید روی آبهای شفاف کوش آداسی قایقرانی کنید یا در یکی از رستورانهای ساحل بنشینید و از غذاهای دریایی تازه و یا سایر غذاهای محلی سواحل دریای اژه همراه با مناظر چشمنواز کوش آداسی لذت ببرید
جزیره کبوتر کوش آداسی در شهر، نزدیک به بندر است. میتوانید از پیادهروی در ساحل لذت ببرید یا از آنجا که ساحل Ladies Beach در مسیر است،میتوانید سوار مینیبوسهای مرکز مسافرتی Ladies Beach که هر پنج دقیقه یکبار از سنتروم میآیند بشوید با وجود اینکه شبه جزیره کبوتر با یک مسیر مصنوعی به طول ۳۵۰ متر به کوشآداسی در استان آیدین وصل می شود نام جزیره کماکان روی این منطقه مانده است.
موقعیت جزیره کبوتر کوش آداسی
جزیره کبوتر کوش آداسی؛ نگینی در دل دریای اژه
اگر روزی به شهر ساحلی کوش آداسی سفر کردی، حتماً بازدید از جزیره کبوتر کوش آداسی رو در برنامهت قرار بده. این جزیره کوچک اما جذاب که با یک گذرگاه سنگی به ساحل شهر متصل شده، یکی از نمادهای اصلی کوش آداسی به شمار میره و هر سال گردشگران زیادی رو به خودش جذب میکنه.
جزیره کبوتر، با فضای آرام و چشماندازهای زیباش، بهترین جا برای قدم زدن، عکاسی و لذت بردن از غروب آفتاب کنار دریاست. در مرکز جزیره، یک قلعه تاریخی قرار داره که قدمتش به قرون وسطی برمیگرده و زمانی نقش مهمی در دفاع از سواحل منطقه داشته. این قلعه از دور هم با دیوارهای سنگی و نمای خاصش، کاملاً چشمنوازه و باعث میشه حس کنی وارد یه داستان تاریخی شدی.
اگر اهل طبیعت و آرامش باشی، جزیره کبوتر کوش آداسی با درختهای کاج، نسیم خنک دریایی و صدای پرندهها، قطعاً جاییه که میتونه چند ساعت از دغدغههای روزمره دورت کنه. اطراف قلعه هم پر از چشماندازهای زیباست که هرکدومشون میتونن سوژهی خوبی برای عکسهای یادگاری باشن.
بازدید از این جزیره رایگانه و فاصلهش تا مرکز شهر اونقدر کمه که میتونی راحت پیاده خودت رو برسونی. چه بخوای تنها قدم بزنی، چه با خانواده یا دوستات، جزیره کبوتر کوش آداسی یه مقصد فوقالعاده برای تجربهی آرامش و زیباییهای طبیعیه.
قلعه جزیره کبوتر
در جزیره کبوتر کوش آداسی جزیره نزدیک به بندر کوشآداسی، قلعهای قرار دارد که دیوارهای آن به دست الیاس آقا ساخته شده اما قلعه به فرمان دریاسالار عثمانی حیدرالدین بارباروسا (c. 1478– ۱۵۴۶) بنا شده است دیوارهای بیرونی با ۳ متر ارتفاع کاملاً جزیره را احاطه کردهاند. این دوارها به منظور جلوگیری از هجوم جزایر در طول شورش یونان اورلوف (۱۷۷۰) بنا شدند
سنگ بکار رفته در بنا از معدنی در Yılancı burnu واقع در کوشآداسی تامین شده است دروازه قلعه در جهت شرق در جنوب قلعه قرار دارد و با دو برج محافظت می شود. برج شمالی شکل پنج ضلعی دارد در حالیکه برج جنوبی استوانهای است نوشته سردر دروازه قلعه مفقود شده است و تنها جای خالی آن دیده میشود. در برج شمالی کتیبهای چهارخطی به تاریخ ۱۸۲۶ میلادی (۱۲۴۲ هجری) قرار دارد که یکی از دیدنی ترین قسمت های ماجرا می باشد.
بازدید از قلعه جزیره کبوتر
یکی از قلعههای معروف کوش آداسی که به قلعه دزدان دریایی نیز معروف میباشد در این جزیره واقع میباشد این قلعه را به نام Guvercinada، و در منطقه Hacifeyzullah جزیره کبوتر کوش آداسی واقع شده است امروزه از این قلعه به عنوان یک موزه دریایی استفاده میشود.
این قلعه مربوط به دوره ی بیزانس میباشد و به قدرت از آن زمان تا به امروز یکی از نمادهای اصلی جزیره کبوتر کوش آداسی شناخته میشود ارتفاع دیوارههای قلعه تقریبا ۳ متر میباشد و به طور دفاعی این قلعه طراحی شده است این قلعه دارای دو ورودی میباشد که یکی مشرف به شهر و دیگری یک ورودی کوچک ثانویه میباشد جزیره کبوتر کوش آداسی در اثر زلزله ویران شد و دوباره مرمت شده است.
درباره قلعه جزیره کبوتر کوش آداسی
قلعه Guvercinada،واقع در منطقه Hacifeyzullah در شهر کوش آداسی قرار دارد که از آن به عنوان یک موزه کوچک دریایی استفاده میشود و بازدید از آن برای گردشگران تور کوش آداسی رایگان است.
در ابتدا قلعه داخلی جزیره کبوتر کوش آداسی توسط بارباروس هیرتین پاشا Barbaros Hayrettin Pasha ساخته شده و سپس دیوارهایی دور جزیره توسط ایلیاس آگا Ilyas Aga در سال ۱۸۲۶ ساخته شدهاند این قلعه که از زمان بیزانس تا کنون با افتخار در جزیره ایستاده است برای هشدار دادن به افراد محلی در مورد حملات قریب الوقوع دزدان دریایی مورد استفاده قرار میگرفت و هنوز به عنوان “قلعه دزدان دریایی” شناخته میشود دیوارهای اطراف جزیره نیز برای محافظت در برابر حملات مورد انتظار از جزایر یونانی و از دریا در دوره شورش مورا ساخته شدهاند.
ارتفاع دیوارها تقریباً ۳ متر میباشد و طراحی آن در ساختارهای دفاعی تاریخی استفاده میشده. قلعه کبوتر دارای دو ورودی است، یکی ورودی اصلی مشرف به شهر و دیگری ورودی کوچک ثانویه که بخشی از دیوار در جهت شمالی محصور شده است در جنوب دیوارها، دروازهای وجود دارد که توسط دو برج طاقدار محافظت میشود و گردشگران تور کوش آداسی میتوانند با استفاده از پلههایی که به سمت جنوب هستند، به بالای آنها بروند
در حالی که برج شمالی به شکل پنج ضلعی ساخته شده، برج جنوبی به شکل استوانه است و در وسط قلعه برج نگهبانی نیز برای اشراف به اطراف وجود دارد. شکاف موجود در دروازه حاکی از آن است که کتیبهای به آن آویزان شده بود، کتیبهای که روی دیوار برج شمالی قرار دارد؛ این کتیبه شامل ۴ خط و ۲۰ جمله از سال ۱۲۴۲ بود.
دسترسی به جزیره ی کبوتر کوش آداسی
در زمانهای قدیم فقط از طریق قایق، دسترسی به جزیره امکان پذیر بود اما امروزه یک مسیر پیاده روی به طول ۳۵۰ متر وجود دارد که میتوانید برای بازدید از جزیره کبوتر کوش آداسی استفاده کنید
این مسیر در سال ۱۹۶۰ به عنوان جاده ارتباطی بین قلعه و جزیره کبوتر کوش آداسی ساخته شده و امروزه به قطب گردشگری جزیره کبوتر کوش آداسی تبدیل شده است جزیره کبوتر کوش آداسی نزدیک به مرکز شهر کوش آداسی واقع شده است و به راحتی میتوان از آن بازدید نمود
گردشگران تور کوش آداسی میتوانند با یک پیاده روی در کنار ساحل و بندر Scala Nuova به جاده منتهی به جزیره کبوتر کوش آداسی برسند و در آنجا از زیبایی آن و مکانهای دیدنی لذت ببرند و لحظاتی به یاد ماندنی را در خاطرات خود ثبت کنند.
اگر تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید و مطالب آن نیز برای شما قابل توجه بود میتوانید برای دیدن دیگر جاذبههای کوش آداسی مقاله شهر پریه نه کوش آداسی را نیز مطالعه کنید.