موزه پرا استانبول
موزه پرا استانبول در خیابان مشروطیت شماره ۶۵ واقع شده و فاصله اندکی تا میدان تکسیم دارد .
موزه پرا استانبول که موزهای هنری و زیبا در منطقه بی اوغلو است در سال ۲۰۰۵ میلادی تاسیس شده. موزه پرا استانبول که از جاذبههای گردشگری استانبول به شمار میآید توسط سونا و اینان کراچ راه اندازی شده است. موزه پرا استانبول در ساختمانی ۵ طبقه که در گذشته متعلق به هتل بریستول بوده واقع شده است.
ساختمان موزه پرا بسیار دیدنی است و در سال ۱۸۹۳ ساخته شده است موزه پرا در استانبول در واقع کلکسیونی ارزشمند از مجموعههای هنری مختلف از قبیل مجموعه نقاشی، مجموعه ابزار اندازه گیری، مجموعه عکسهای استانبول قدیم، مجموعه سرامیک و موزاییک است. در این موزه هر چند وقت یکبار نمایشگاههای هنری نیز برگزار میگردد در موزه پرا استانبول نقاشیهای زیبا و آثار هنرمندان مشهور جهان موجود میباشد.
موقعیت موزه پرا استانبول
اطلاعات موزه پرا استانبول
ساعات بازدید از موزه در تور استانبول : از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر و روزهای یکشنبه از ساعت ۱۲ الی ۶ عصر هزینه بلیط ورودی موزه پرا استانبول : بزرگسالان: ۲۰ لیر و زیر ۱۲ سال و افراد بالای ۶۵ سال: ۱۲ لیر موزه پرا استانبول که در ساختمان قدیمی هتل بریستول (Bristol Hotel) واقع شده است
در سال ۲۰۰۳ بازسازی شد تا امکانات لازم از جمله درب ورودی مدرن و ملزومات یک موزه به آن افزوده شود. نتیجه نهایی، ساختمانی است که المانهای مدرن را در کنار معماری تاریخی و قدیمی شهر در هم آمیخته و با هم پیوند داده است.
موزه پرا استانبول نه تنها در سطح بینالمللی، بلکه در سطح داخلی نیز به همکاریهای گسترده با موسسات مختلف پرداخته است علاوه بر برگزاری نمایشگاههای مختلف، برنامههای فصلی و نمایش فیلم را نیز پوشش میدهد در حال حاضر موزه پرا به عنوان یکی از برجستهترین مراکز فرهنگی استانبول در یکی از شیکترین بخشهای این شهر شناخته میشود.
بخشهای موزه
مجموعه شرقشناسی
مجموعه نقاشیهای شرقی موزه پرا استانبول یکی از برجستهترین مجموعههای ترکیه است. آثار مهمی را مانند آثار شاخص هنرمندان اروپایی با الهام از دنیای عثمانی، جغرافیای ترکیه و همچنین آثار هنرمندان عثمانی و چگونگی تاثیر آنها بر یکدیگر را از قرن ۱۷ تا اوایل قرن ۱۹ در بر میگیرد.
مجموعه عثمان حمدی بی
این مجموعه به بزرگداشت آثار و زندگی عثمان حمدی بی میپردازد. او که در زمینههای مختلف فرهنگی و هنری مانند نقاشی، باستان شناسی، موزه شناسی و آموزش هنر اقدامات شاخص و مهمی را به عرصه عمل رسانده است، علی رغم گذشت ۱۰۰ سال از مرگش، همچنان نظرها را به خود جلب میکند و موضوعاتی داغ را برای محافل فرهنگی به ارمغان میآورد.
پرترههای امپراتور
دنیای شرق توجه جهان غرب را به خود جلب کرده بود و روشنفکران اروپایی از همان ابتدا، مجذوب این دنیای مرموز شده بودند. در طول دورههای مختلف، هنرمندان بسیاری چه از طریق سفر شخصی به شرق و چه از طریق سفر درون تخیلاتشان، سعی در کشف ماهیت شرق داشته و در آثار خود این موضوع را به نمایش گذاشتهاند.
این نمایش، میتوانست به صورت نمایش شرق به آن صورت که هست یا نسخه شخصی برداشت هنرمندان از آن باشد. جنبشی که با عنوان «شرقشناسی» در اروپا شناخته میشد و با جنبش رومانتیسم قرن ۱۹ پیوستگی داشت، بر روی شرق و به ویژه امپراتوری عثمانی تمرکز داشت.
حتی مدتها پیش از آنکه جنبش شرقشناسی در هنر اروپا آغاز شود، بسیاری از هنرمندن اروپا در اولین نگاه به شرق، مجذوب آن شده و حتی تحت تاثیر پوشش ترکها قرار گرفتند. برای دو سده که از قرن ۱۸ آغاز میشود، هنرمندانی که با نام نقاشان بسفری شناخته میشدند به صورت مستمر در سرزمینهای امپراتوری به نقاشی پرداخته و جنبههای متفاوتی از دنیای عثمانی را به تصویر میکشیدند مجموعه پرتره امپراتور در موزه پرا استانبول به نقاشیهای این بخش از تاریخ میپردازد.
جهانهای موازی، سفیران و نقاشان در موزه پرا
این مجموعه شامل پرترههای حامیان هنر و سفیران از قرن ۱۷ تا ۱۹ میلادی است تا پیش از قرن ۱۹، سفیران بسیاری از کشورهای مختلف به عثمانی فرستاده میشدند که با آنها به روش سنتهای عثمانی رفتار میشد و آنها در بازگشت، علاوه بر مستنداتی که از شهرها به ویژه استانبول
ساختارهای اجتماعی، آداب و رسوم و سازمانهای اداری و ارتشی امپراتوری عثمانی به همراه داشتند، از مزایای هدایا و نقاشیهایی که به آنها اهدا شده بود نیز بهرهمند میشدند این مجموعه نه تنها مخاطبان را با زیر و بم تاریخ دیپلماتیک از طریق هنر آشنا میکند، بلکه ما را به شخصیتهای جذابی نیز در موزه پرا استانبول معرفی میکند.
مجموعه شهر رویاها در موزه پرا استانبول
این مجموعه شامل صحنههایی از زندگی روزمره در استانبول و دنیای عثمانی از قرن ۱۷ تا اوایل قرن ۱۹ است. از دوران قدیم، استانبول به عنوان پایتخت امپراتوریهای بزرگ، مرکز توجه بوده است به همین دلیل، از زمان رنسانس به بعد، هنرمندانی که در تلاش بودند تا شرق را به تصویر بکشند، از استانبول به دلایل مختلف دیدن مکرده و در نقاشیهای خود، موقعیت و مردم این شهر را به مستندات تصویری تبدیل میکردند.
در همین راستا و با توجه به موقعیت جغرافیایی این کشور در کنار وضعیت سیاسی، تجاری و روابط فرهنگی، پایتخت عثمانی نه تنها به عنوان شهر «شرقی» انتخاب شد که هنرمندان غربی اغلب آن را به تصویر میکشیدند، بلکه حتی به «پایتخت شرق» برای غربیها نیز تبدیل شد.
این مجموعه که اغلب جهان عثمانی را از زاویه دید هنرمندان غربی نشان میدهد، سه بخش، «زندگی در خانه و فضای خصوصی» تا «فضای شهری» و «مناظر عمومیتر استانبول» را در بر میگیرد. به این ترتیب، وجوه مختف زندگی در امپراتوری عثمانی در این مجموعه به نمایش گذاشته شده است و بازدیدکنندگان را به «سفری شرقی» دعوت میکند.
خیلی ممنون که تا انتهای این مقاله را مطالعه کردید و با ما همرراه بودید، لازم به ذکر است میتوانید برای دیدن دیگر جاذبههای گردشگری استانبول مقاله کلیسای چورا استانبول را نیز مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید