کاخ شیروان شاه باکو

به این مقاله امتیاز دهید

کاخ شیروان شاه باکو یکی از جاذبه‌های توریستی و به شدت زیبا در کشور آذربایجان می‌باشد که داستان بسیار زیبایی دارد و کمتر کسی را می‌توان یافت که به کشور آذربایجان سفر کرده باشد اما کاخ شیروان شاه باکو را ندیده باشد یا از آن چیزی نشنیده باشد، داستان این کاخ بسیار دیدنی از آنجا شروع شد که ابراهیم خان یکم زمانی که بعد از زلزله مرگبار قرن ۱۵ تصمیم گرفت باکو را به عنوان پایتخت کشور آذربایجان انتخاب کند دستور داد کاخ شیروان شاه باکو در آنجا ساخته شود که با دقت و زیبایی هرچه تمام‌تر این مهم انجام شد

اما بعد از جنگ با صفوی این کاخ بسیار زیبا نیز مانند دیگر جاذبه‌های شهر به ویرانه‌ایی تبدیل شد که بعدها با تلاش و مرمت بسیار دوباره توانستند آن را احیا کنند و امروزه به عنوان یکی از بهترین دیدنی‌های باکو خودنمایی می‌کند، از این رو بر آن شدیم تا شما را بیشتر با کاخ شیروان شاه باکو آشنا کنیم و از آن برای شما بنویسیم تا در تور باکو بتوانید زمانی را به بازدید از آن اختصاص دهید، پس تا انتهای این مقاله با شال و کلاه سفر همراه باشید.

کاخ شیروان شاه

موقعیت کاخ شیروان شاه باکو


 همانطور که در بالا مشاهده می‌کنید کاخ شیروان شاه باکو در نزدیکی موزه مینیاتور و در اطراف خیابان کچیک قلعه قرار گرفته است که می‌توانید در سفر خود به کشور آذربایجان و شهر باکو از این اثر تاریخی دیدن کنید که هم می‌توانید برای بازدید از آن با تاکسی و اتوبوس تشریف ببرید و هم تور آن را از لیدرهای مجرب ما در شهر باکو تهیه کنید تا علاوه بر ترانسفر رفت و برگشت یک وعده نهار نیز میهمان ما باشید و اطلاعات خوبی را از کاخ شیروان شاه باکو به دست بیاورید.

درباره کاخ شیروان شاه باکو

کاخ شیروان شاه باکو همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد در قرن ۱۵ ساخته شد که البته از اواخر قرن ۱۴ میلادی شروع ساخت آن بوده که ابراهیم خان دستور آن را داده بود، کاخ شیروان شاه باکو شامل بخش‌های متعددی مانند ساختمان مرکزی دیوان خانه، مسجد شاه، مقبره سید یحیی باکویی، حمام، مسجد کی قباد و چندین قسمت دیگر که با دیواری دور تا دور آن احاطه شده است می‌باشد و تاریخ ساخت آن نیز به صورت تخمینی می‌باشد زیرا در آن کتیبه یا نقاشی به چشم نمی‌خورد که به سال ساخت آن اشاره داشته باشد

تنها ۲ کتیبه در مناره و مقبره آن سالم مانده‌اند که اطلاعاتی مانند تاریخ در آن درج شده است، همچنین مورخان کشف جالبی داشتند که نشان می‌دهد چاه‌های داخل محوطه کاخ مانند تپه‌های همین منطقه خاصیت دارویی و درمانی داشته‌اند. این کاخ طی زمان‌های مختلف متروکه بوده و حتی در دوره‌ای کلیسای ارتدکس شرقی قصد تخریب آن را داشته‌اند که دولت روسیه تنها به دلیل این که از آن به عنوان انبار استفاده می‌کرده، مانع تخریب شده است؛ روسیه حتی در دوره‌ای برای کاربری نظامی خود مجبور شد بخش‌هایی از این سازه را بازسازی کند.

درباره کاخ شیروان شاه باکو

معماری دیدنی کاخ شیروان شاه باکو

ساختمان اصلی کاخ شیروان

ساختمان دو طبقه این قصر حدود ۵۰ بعد دارد و قسمت‌های بیرونی بنا با ۳ راه پله باریک و پیچ در پیچ با هم مرتبط شده‌اند. دروازه بزرگ مستقیما از حیاط به طبقه دوم به اتاقی که بر روی آن یک گنبد است می‌رود و راهرویی کوچک و هشت ضلعی آن را به دیگر اتاق‌های قصر مرتبط می‌کند که از هر نظر بسیار دیدنی می‌باشد.

ساختمان اصلی کاخ شیروان

دیوان خانه کاخ شیروان

دیوان خانه غرفه‌ای سنگی و کوچک است که در داخل حیاطی کوچک که از سه طرف با گالری‌ها احاطه شده قرار دارد. غرفه Pharid از سالنی هشت ضلعی که در داخل و بیرون آن گنبدی سنگی وجود دارد تشکیل شده است. دروازه ورودی اصلی با کتیبه‌های عربی مزین و بر روی آن برگ‌های درخت انجیر نقاشی شده است. بر روی دروازه اصلی دو مدال قرار دارد که درون هر کدام کتیبه‌ای عربی وجود دارد.

دیوان خانه کاخ شیروان

مقبره کاخ شیروان

مقبره شیروان شاه مستطیلی شکل است و بر روی آن قبه‌ای شش گوش قرار دارد که روی آن از سمت بیرون با ستاره‌های مختلفی تزئین شده است. طبق کتیبه‌ای که بر روی در ورودی قرار دارد بزرگ‌ترین پادشاه سلسله شروان شاهان در سال ۸۳۹ دستور داد تا این مقبره را برای مادر و پسر او بسازند.

مقبره کاخ شیروان

کاخ شیروان شاه

بررسی‌ها نشان می‌دهد کاخ ۵۲ اتاق داشته که تعداد ۲۵ اتاق در طبقه دوم و ۲۷ اتاق دیگر در طبقه اول قرار گرفته بودند اما امروز از اتاق‌های طبقه دوم تنها ۱۶ اتاق باقی مانده است؛ به طور کلی طبقه دوم با سه راه پله به طبقه اول متصل شده است؛ به نظر می‌رسد اتاق‌های بالا برای شاه و اعضای خانواده در نظر گرفته شده و بیشتر جنبه تجملاتی داشته است؛ در حالی که اتاق‌های پایین مربوط به خدمه و برای انجام امور روزانه بوده است؛

کاخ از صفحات سنگی بزرگ و صیقلی تشکیل ساخته شده و در تمام آن‌ها کنده کاری‌هایی زینتی دیده می‌شود؛ در اکتشافات بنا سکه‌های قدیمی، ظروف مسی، لباس‌های گلدوزی شده، فرش‌های قدیمی و بسیاری وسایل عتیقه از این دست پیدا شده است.

کاخ شیروان

بسیار ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید و امیدواریم اطلاعات بسیار خوبی را کسب کرده باشید همچنین شما دوستان و مسافران گرامی می‌توانید برای دیدن دیگر جاذبه‌های گردشگری در کشور آذربایجان مقاله ونیز کوچک باکو را نیز مطالعه فرمایید و برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو تور باکو با شماره‌های زیر در تماس باشید.

کاخ شیروان شاه باکو

تلگرام-شرکت