کلیسای چورا استانبول

به این مقاله امتیاز دهید

کلیسای چورا استانبول که به آن موزه ی چورا یا موزه ی کاریه هم می گویند.

یکی از جاذبه های دیدنی شهر استانبول است که شاید زیاد اسمش به گوشتان نخورده باشد. پیشنهاد می کنیم که حتما به دیدن کلیسای چورا استانبول که امروزه تبدیل به موزه شده است بروید. کلیسای چورا که امروزه به آن دیگر موزه ی چورا می گویند،از جاذبه های شهر استانبول است. کاریه کلیسسی یا کلیسای چورا را باید یکی از بهترین آثار باقی مانده ازمعماری بیزانسی دانست. کلیسای چورا استانبول در ابتدای قرن ۴ میلادی ساخته شد. و در آن زمان ها در حوزه ی شهر قسطنتنیه قرار نمی گرفت.

ورودی-کلیسای-چورا

موقعیت کلیسای چورا استانبول

 درباره کلیسای چورا استانبول

چورا از لحاظ زبان شناسی در بین واژه های ترکی جایی ندارد و در عوض کاملا یک واژه ی یونانی است. این واژه ( چورا ) به معنای حومه ی شهر است. کلیسای چورا در استانبول از آن دسته جاذبه هایی است که دو اسم دارد که بالاتر از آن ها نام بردیم. کلیسای ناجی مقدس لقب تمامی اسامی است که به کلیسای چورا استانبول نسبت داده می شود. کلیسای چورا در استانبول در ابتدا تنها یک زیارتگاه معمولی و کوچک بود. کلیسا برای مسافرانی که می خواستند مناسک دینی خود را به جای بیاورند، ساخته شده بود. پس از یک زلزله این کلیسا برای قرن ها و سال ها تخریب شده بود و متروکه بود. در تور استانبول این جاذبه یکی از مکان های زیبای استانبول است که نباید از دست داد.

نمایی-از-سقف-کلیسای-چورا

تاریخ کلیسای چورا

در قرن ۱۱ میلادی نیز کلیسای چورا استانبول توسط بانویی به نام ماریا دوکاینا مورد بازسازی قرار گرفت. در قرن ۱۲ این کلیسا باز هم توسط زلزله دچار آسیب شد و فرماندار وقت شهر دستور بازسازی و مرمت را داد. برای آخرین باز توسط تئودور متوکیتکس که وزیر خزانه و مسئول خانه ی هنرهای بیزانسی بود، مورد بازسازی قرار گرفت. در قرن ۱۴ میلادی، آخرین بازسازی کلیسای چورا در استانبول بود که نمایی امروزه آن است. طرح های آبرنگی و موزائیک هایی که امروزه در این کلیسا می بینیم همگی در طی آخرین بازسازی در این کلیسا به وجود آمدند. با توجه به موزائیک کاری هایی که در این کلیسا وجود داشت، عثمانی ها روی این نقوش را با گچ بپوشانند. البته به دستور معماران عثمانی به این کلیسا محراب و مناره ای خارج از فضای کلیسا نیز اضافه شد.

کلیسای-چورا-استانبول

معماری داخلی کلیسای چورا استانبول

قسمت به قسمت کلیسای چورا استانبول دارای معماری زیبا و زبانزد است. طرحی که بر روی این موزائیک ها قرار گرفته این است که گویی تئودور، شمایلی از حضرت مسیح را تقدیم می کند. این کلیسا دارای ۶ گنبد است که ۲ گنبد آن در هشتی،۱ گنبد در کلیسای کوچک و ۳ گنبد دیگر در بدنه ی اصلی آن است. کلیسای چورا استانبول دارای ۴ واحد اصلی است. کلیسای مخصوص مقبره ها، دو طبقه ی اضافه شده در ضلع شمالی،سرسرای اصلی و هشتی های داخلی و خارجی می باشد. در سال ۲۰۱۳ مجددا مورد بازسازی قرار گرفت. البته ان جریان بازسازی هنوز هم بعد از ۶ سال ادامه دارد. قبل از هر توضیح و معرفی باید بگوییم که همه ی این نقوش خاص و بی نظیر در حال بازسازی هستند. شما نمی توانید به کلیسای چورا در استانبول بروید آن هم در حالی که چشمتان به نقوش آبرنگی نیفتاده باشد. کلیسای چورا استانبول جاذبه و اثری منحصر به فرد به شمار می آید.

برخی از موضوعاتی که موزائیک های هشتی خارجی را در برگرفته اند 

 رویای یوسف و سفر،نام نویسی برای مالیات،میلاد مسیح،بازجویی پادشاه هرود،سفر به مصر،سرسرای اصلی کلیسا هم به این صورت است که درهایش هشتی شکل هستند و فضای داخلی آن به سرسرای اصلی کلیسا می رسد. گنبد بزرگ کلیسای چورا استانبول دارای قطر ۷٫۷ است که دقیقا بالای سر همین سرسرای اصلی قرار گرفته است. چندین سرسرا هم در بالا و پایین درگاه اصلی قرار گرفته اند که همگی در نهایت به سراس اصلی می رسند.

خوشحالیم که انتهای این مقاله با ما همراه بودید و اگر اطلاعات آن برایتان مفید بود پیشنهاد می کنیم مقاله حمام خرم سلطان استانبول را نیز مطالعه کنید.

کلیسای چورا استانبول

تلگرام-شرکت