مسجد جامع عزیزیه قونیه

به این مقاله امتیاز دهید

مسجد جامع عزیزیه قونیه با معماری تلفیقی زیبا و قابل توجه خود در قونیه قرار دارد.

مسجد عزیزیه در کنار بازار شهر قونیه و در ناحیه شلوغ و پر رفت و آمد قرار گرفته است در سال ۱۶۷۶ توسط «مصطفی پاشا» که یک مشاور دادگاه بود ساخته شد و بعد از یک آتش سوزی در سال ۱۸۶۷ تجدید بنا گردید. مسجد جامع عزیزیه قونیه به خاطر سبک معماری بیرونی و نیز نقاشی‌های داخلی بسیار منحصر بفردش، مورد توجه بازدیدکنندگان و گردشگران قرار می‌گیرد. سبک معماری مسجد عزیزیه را تلفیقی از معماری باروک و معماری سنتی عثمانی می‌دانند اگرچه برخی خصوصیات این بنا منحصر بفرد بوده و در هیچ بنای دیگری یافت نمی‌شود. وجود دو مناره که شامل ایوان نیز هستند و نیز عدم دسترسی راحت به سقف اصلی تنها با نردبان ممکن است از خصوصیات اصلی این بناست. یکی دیگر از خصوصیات جالب این مسجد، عریض‌تر بودن پنجره ها نسبت به درهای آن است. «مسجد جامع عزیزیه» (Aziziye Camii) که در آناتولی مرکزی و مرکز شهر واقع شده است،نمونه ای برجسته از معماری اواخر دوره عثمانی با گنجایش ۲۰۰۰ نفر است. این مسجد بعدها بر اثر آتش سوزی طعمه حریق شد اما با کمک سلطان عبدالعزیز،بنا به خواست مادرش پرتنیهال (Pertenihal) مورد بازسازی قرار گرفت. مسجد جامع عزیزیه قونیه به سبک ترکی باروک ساخته شد که دارای دو مناره است؛در هر دو طرف آن سه گلدان که در شش ستون سنگی از جنس مرمر قرار گرفته اند، جلب توجه می کنند. تزئینات سقف مسجد طوری است که هر بیننده ای را به تحسین وا می دارد.

نمایی-از-مسجد-جامع-عزیزیه-قونیه

موقعیت مسجد جامع عزیزیه قونیه

تاریخچه مسجد عزیزیه قونیه

می توان از مسجد جامع عزیزیه قونیه به عنوان نمونه ای برجسته از معماری اواخر دوران عثمانی نام برد،مسجدی واقع در مرکز شهر قونیه که در طی سال های ۱۶۷۱ تا ۱۶۷۶ توسط شیخ احمد (Shayh Ahmed) داماد مصطفی پاشا ساخته شد. بنای این مسجد در اثر آتش سوزی تخریب شد اما با کمک مادر سلطان عبدالعزیز مرمت و بازسازی گردید و از نو به نام پرتونیال والده سلطان نامگذاری شد. معماری این مسجد تلفیقی از سبک باروک و معماری سنتی عثمانی است،بنایی با خصوصیات منحصربه فرد که مانندش را در هیچ بنای دیگری نخواهید یافت. خصوصیاتی نظیر دو مناره که شامل ایوان نیز می شود، عدم دسترسی راحت به سقف اصلی و عریض تر بودن پنجره ها نسبت به درب هایش.

محراب-مسجد-جامع-عزیزیه-قونیه

معماری مسجد جامع عزیزیه 

در حال حاضر، معماری مسجد جامع عزیزیه قونیه، تلفیقی از سبک عثمانی و ترکی باروک است. سقف اصلی مسجد طوری ساخته شده است که دسترسی به آن به راحتی امکان پذیر نیست. عرض پنجره های مسجد جامع عزیزیه قونیه نسبت به عرض درها بیشتر است که این حالت یکی از ویژگی های جالب این مسجد به شمار می رود. برخلاف بسیاری از مساجد دیگر، طبقه بالا، طبقه اصلی مسجد محسوب می شود. برای رسیدن به طبقه اصلی از نردبان استفاده می شود. سالن عبادت مسجد جامع عزیزیه قونیه مربعی شکل است. منبر مسجد از سنگ مرمر ساخته شده است. در تور قونیه از مسجد عزیزیه و دیگر مساجد تاریخی قونیه مثل مسجد سلیمیه نیز دیدن نمایید. بازدید از این بناهای تاریخی به ویژه برای علاقه مندان به تاریخ می تواند بسیار جالب باشد. همچنین برای افرادی که در زمینه معماری فعالیت دارند، می تواند همراه ایده هایی جالب باشد و نکته های بینظیری را در این مسجد نوت برداری کنند و از آن ایده های فوق العاده ای بگیرند چون این سبک معماری در هیچ کجای دنیا پیدا نمی شود و یکی از برجسته ترین معماری های اسلامی می باشد لطفا بعد از بازید از این جاذبه گردشگری به شدت زیبا برای ما نظرات و عکس های خود را ایمل کنید تا ما از آنها در مطالب خود استفاده کنیم تا از تجربیات شما نیز دیگران استفاده کنند.

بسیار ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید و امیدواریم اطلاعات خوبی را در اختیارتان قرار داده باشیم همچنین می توانید برای دیدن دیگر جاذبه های قونیه مقاله موزه خانه آتاتورک قونیه را نیز مطالعه کنید.

تماس با ما1

تلگرام-شرکت